Corfield Street
No items found.
Corfield Street
Location:
Bethnal Green, London
Client:
Private
Status:
Phase 1 Complete
Photography by:
Jose Maria Garcia

The previous layout of the apartment was wasteful of space, turned its back on natural light and provided little in the way of luxury to the occupants. A long narrow corridor ran the length of the apartment, with each of the rooms hung from this dark and un-inviting space. Original features had for some reason been plaster boarded over and much of the internal finishes left much to be desired.

Our primary task was to open the apartment from within to create a sense of well lit, generous spaces and provide sight lines throughout the building to maximise connections to the mature trees to the front and rear of the block.

Initial development models allowed us to explore the creation of a boutique hotel styled en-suite arrangement for the master bathroom, with an additional WC located close to the entrance of the property. This allowed for a dramatic reduction in the amount circulation space required, which in turn allowed for an enlargement of the master bedroom.

The dark narrow hallway was opened into a light filled connection between the kitchen dining room and the living room through a fire engineered set of bespoke steel framed glazed doors. The original fireplace surround was revealed in the living space, and the kitchen and bathroom were totally re-designed to incorporate top of the range sanitary and cooking equipment.

Throughout the home, a reclaimed French oak chevron parquet unites the ground plane, with light filled spaces benefiting from a neutral colour tone and high-quality finishes throughout.